Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Амбітні дебютанти: “Ворскла” сьогодні проекзаменує “Верес”

Амбітні дебютанти: “Ворскла” сьогодні проекзаменує “Верес”

Полтавський клуб сьогодні у Луцьку зустрінеться з командою, яка минулого року перемогла у Першій лізі України.
Початок — 17:00, стадіон “Авангард”.

Після здобуття Україною незалежності «Верес» потрапив до першої української ліги. Посівши перше місце у своїй групі в стартовому чемпіонаті (1992 р.), команда вже в наступному сезоні вперше дебютувала у вищій лізі чемпіонату України. Сезон 1992/93 рр. «Верес» закінчив на останньому місці, і врятувався від пониження в класі лише завдяки розширенню вищої ліги. Наступний чемпіонат (1993/94 рр.) став одним з найпам’ятніших в історії команди.

Саме тоді «Верес» запам’ятався усій Україні своїми яскравими перемогами над «Дніпром» (2:1), «Металістом» (4:0), «Шахтарем» (2:0), проходом за підсумками двох матчів київського «Динамо» в розіграші Кубка України (0:0 — в Рівному,1:1 — у Києві). Після першого кола рівняни посідали почесне 4-те місце, але після зимової перерви здали свої позиції, і завершили чемпіонат дванадцятими. Тоді ж «Верес» досягнув найбільшого успіху і в Кубку України — дійшов до півфіналу, поступившись там сімферопольській «Таврії» — 0:2, 0:0. На жаль, це були останні серйозні досягнення «Вереса».

У 2017 році «Верес» вийшов до УПЛ. Свої домашні матчі проводив на стадіоні «Арена Львів» у Львові, оскільки домашній стадіон «Авангард» у Рівному потребує капітального ремонту. 10 вересня 2017 року «Верес» здобув найбільшу свою виїзну перемогу в прем’єр-лізі з рахунком 6:1 над львівськими «Карпатами». 22 квітня 2018 року «Верес» зазнав найбільшої поразки в сезоні від «Динамо Київ» програвши з рахунком 1:4. Сезон 2017—2018 «Верес» закінчив на шостій сходинці.

21 травня 2018 року президент “Вереса” Богдан Копитко на офіційному сайті клубу заявив наступне: – “Було прийняте спільне рішення про повернення Народного клубу «Верес» до Рівного. Нинішня команда, яка має право виступу в Українській прем’єр-лізі, буде перейменована у Футбольний клуб «Львів». Таким чином відбулася “реорганізація” двох клубів і рівняни опустилися до Другої ліги. Своєю чергою місце “Вереса” в УПЛ посів ФК “Львів”.

У сезоні 2018/2019 рівняни фінішували на 5 місці в групі А Другої ліги. Після завершення чемпіонату на пост головного тренера “Вереса” був запрошений Юрій Вірт. Під його керівництвом команда зуміла в наступному чемпіонаті пробитися до Першої ліги. У сезоні 2020/2021 рівняни впевнено виграли золоті нагороди чемпіонату і здобули право у 2021-2022 роках виступати в найсильнішому дивізіоні країни – УПЛ.

Перейти до вмісту