Ви тут:
Суспільство 

27 серпня у світі відзначають Свято хмар, що пролітають, а в Україні – День сала

27 серпня – 239-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 126 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 14 серпня Юліанського календаря. Цього дня світ відзначає Свято хмар, що пролітають, і День стрічок.

Також в Україні – День сала, у США – День запеченого крему, День нафти, День любителів бананів, День «Просто так», у Британії – День бургера, в Молдові – День Незалежності, у Гвінеї – День жіночого повстання, повідомляє www.unian.ua

Православна церква 27 серпня вшановує пам’ять мученика, пророка Михея. У народі день назвали Михей Тиховей, Каменеклад. Цього дня закінчується Успенський піст і починався «осінній м’ясоїд», який був часом весіль. 27 серпня намагалися завершити всі справи у полі, по господарству, в будівництві. На Каменеклад стародавні зодчі відзначали професійне свято – до них у цей день ставилися особливо шанобливо, намагалися догоджати, пригощали найкращим. Все, що ви купите сьогодні, за повір’ям, принесе удачу.

27 серпня не можна працювати з тістом, підвищувати голос, кричати, напиватися та буянити.

Прикмети на 27 серпня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

– журавлі відлітають у теплі краї – скоро мороз прийде;

– зоря червона – буде сильний вітер;

– молодик – скоро погода зміниться, причому кардинально;

– листя тополі вкрилися вологою – бути дощу.

Іменини сьогодні у Аркадія, Володимира, Олексія, Єви, Матвія, Феодосія, Федора, Михея, Василя, Євдокії, Олександри та Миколи.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту