Ви тут:
Суспільство Україна 

23 серпня відбудеться перший саміт Кримської платформи, – Зеленський

23 серпня, у День Державного прапора України та напередодні 30-ї річниці Незалежності, в Україні відбудеться перший саміт Кримської платформи.

Про це повідомив 2 серпня Президент України Володимир Зеленський під час презентації концепції святкування 30-річчя Незалежності у рамках Всеукраїнського форуму “Україна 30. Імідж України”.

На сьогоднішній день, участь у саміті вже підтвердили 29 країн.

“Це ініціатива України, яку підтримали десятки міжнародних партнерів. Ми повертаємо Крим у світовий порядок денний, щоб повернути додому, в Україну. Свою участь у саміті вже підтвердили США, Великобританія, Польща, Туреччина, країни Балтії, Франція, Німеччина та інші країни Європейського союзу, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Загалом, на сьогодні 29 країн. Це великий, але не остаточний список всіх країн, які 23 серпня підпишуть спільну декларацію про домовленості і наміри. Треба назавжди забути про те, що Україна забуде про Крим. Україна не підійматиме питання Криму тільки в одному випадку — коли буде підіймати в Криму український прапор”, – зазначив Глава держави.

Нагадаємо, 23 серпня в усіх обласних центрах України підійматимуть державні прапори. А в Географічному центрі України відкриють Монумент Єдності. А 24 серпня відбудеться великий військовий парад.

Також 23 серпня у Києві відбудеться саміт перших леді і джентельменів.

 

Перейти до вмісту