Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Вступ-2021: як абітурієнтам обрати виш і спеціальність

Аналітичний центр CEDOS розробив рекомендації абітурієнтам щодо вибору вищого навчального закладу та спеціальності.

Рекомендації зроблені в чекліст-форматі з коментарями. Абітурієнт може ознайомитися з кожним пунктом, відзначити ті поради, якими скористається під час вибору навчання, та подивитися результат. Система відповість, чи буде інвестиція в навчання вигідною. 

Деякі поради:

-Перевірити середній та прохідний бал попередніх років можна на сайті ЄДЕБО.

-Варто ознайомитися зі змістом навчальних програм за обраною спеціальністю, бо самі їх назви вам мало що скажуть.

-Якщо ви на 100% не впевнені, ким саме хочете бути, але впевнені в напрямку майбутньої діяльності, обирайте ширші спеціалізації.

-Обирайте заклад вищої освіти, де справді дозволяють обирати вибіркові дисципліни, студентів відправляють на реальну практику до справжніх роботодавців та є можливість для командної роботи і студентських проектів.

Нагадаємо, вступна кампанія в Україні стартувала 1 липня. Тоді ж стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників. А подавати електронні заяви для вступу до вишів через створені е-кабінети вступники зможуть з 14 липня.

Абітурієнти матимуть лише кілька днів для подачі заяви. Ті, хто вступає по співбесіді, вступних іспитах і творчих конкурсах мають подати заяви до 16 липня. А ті абітурієнти, які вступають за результатами ЗНО, вступних іспитів і творчих конкурсів, які склали у період з 1 по 13 липня, подати заяви мають до 23 липня.

 

Перейти до вмісту