Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Відзавтра центри вакцинації на Полтавщині переходять на щоденний режим роботи, – Віктор Лисак

Центри вакцинації у Полтавській області відзавтра працюватимуть у посиленому режимі і щодня. Вони щеплюватимуть вакциною Pfizer, партія якої надійшла на минулих вихідних.

Про це на апаратній нараді розповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

“Ми отримали достатньо вакцини у суботу та неділю, щоб розпочати роботу. Сьогодні проводимо підготовку, центри отримують вакцину Pfizer. Головне наразі питання – організація проведення щеплень, комунікативна робота. Наше завдання, яке ставить держава, – дійти до кожного населеного пункту. Тому я чекаю на інформацію: куди потрібні пересувні комплекси вакцинації. Також слід скласти графік щодо кожного населеного пункту, щоб туди виїжджали бригади, які наразі працюють у регіонах, – звернувся до голів громад Полтавщини Віктор Лисак.

На сьогодні у Полтавській області є залишки вакцини Pfizer: 14 тис. 488 доз.

“До середи ми зобов’язані використати її на пунктах, у центрах вакцинації. Також є люди, які щеплювалися вакциною CoronaVac. Тому потрібно налагодити два “напрямки” вакцинації”, – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.

Він також додав, що в Полтавській області дещо зменшилися темпи вакцинації. Тому головне завдання – запустити всі 93 пункти щеплень, які визначені. Наразі ж працює від 30 до 50.

“Очікується мутація штаму – штам “Дельта”. Тому нам розслаблятися нічого, потрібно активно спостерігати за всіма процесами, які відбуваються у лікувальних закладах. Наразі змінилися вимоги до лікувально-профілактичних закладів: стоїть завдання, що ми не лише “підковідні ліжка”, а й, загалом, “підковідні” лікарні маємо 100% забезпечити киснем. Сьогодні ми маємо стабільну ситуацію. Але є дні, коли реєструється і понад 30 випадків захворювання на COVID-19. Основна частина хворих – це люди, які прибули з відпочинку. Нам слід уважно слідкувати за осередками та відпрацьовувати їх. Тому головне завдання – проводити проти епідеміологічні заходи, передбачені під час пандемії”, – наголосив Віктор Лисак.

На сьогодні у стаціонарі лікарень Полтавщини від коронавірусної хвороби лікується 51 людина. 15 пацієнтів отримують допомогу через апарати штучної вентиляції легень.

Перейти до вмісту