Ви тут:
Суспільство Україна 

Верховна Рада прийняла законопроєкт щодо розвитку інституту старост

14 липня після повторного розгляду з пропозиціями Президента України Верховна Рада прийняла в цілому Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост №4535. За це проголосували 259 народних депутатів.

Як відомо, законопроект, зокрема, пропонує перед внесенням кандидатури старости на розгляд ради громади, яка його затверджує і звільняє, обов’язково проводити громадське обговорення з мешканцями.

Відповідно до законопроекту, входження старости до складу виконавчого комітету ради громади вже не буде обов’язковим. Водночас, він матиме гарантоване право на участь та виступ на засіданнях ради, виконкому, інших органах ради, йдеться на порталі “Децентралізація”.

Важливо також, що за рішенням органу місцевого самоврядування, за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора Центру надання адміністративних послуг.

Інші положення законопроекту врегульовують суто технічні питання: порядок створення старостинських округів, затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо.

Перейти до вмісту