Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Миргороді до кінця року планують завершити реконструкцію центру естетичного виховання та школи мистецтв

Сьогодні перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін з робочою поїздкою відвідав Миргород. Зокрема, він ознайомився з ходом робіт щодо реконструкції будівель для Центру естетичного виховання та старої школи №1 під школу мистецтв.

“У Миргороді реалізується національна кредитна програма “Відновлення України” згідно з договором між Європейським інвестиційним банком та Урядом України. Також ці два об’єкти включені до програми “Велике будівництво України”. Зараз укрупнена територіальна Миргородська громада потребує збільшення місць для дітей, які займаються мистецтвом. Майбутня школа мистецтв – це будівля 1910 року розміром понад 2 тис. кв. метрів. Наразі тут уже зроблені шпаклювальні роботи, будуть розпочинати заливати підлогу. Плануємо, що всі чорнові роботи до кінця літа будуть закінчені. Естетична школа – це унікальна будівля 1900 року будівництва. Вона потребувала реконструкції, монтування нових технологій. Кошторисна вартість робіт – 27 млн грн. Ми плануємо, що до кінця жовтня цей об’єкт буде завершений, робітники працюють у дві зміни. Наразі тут проводиться монтаж покрівлі”, – розповів Дмитро Лунін.

Він також додав, що обидва об’єкти планують здати в експлуатацію до кінця поточного року.

До речі, на обох об’єктах у ході реконструкції враховується історична та культурна цінність будівель, зберігається їх початковий.

Будівництво проводиться у спів фінансуванні держави та місцевого бюджету у співвідношенні 80% на 20% відповідно.

 

Перейти до вмісту