Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні унормували переведення здобувачів фахової передвищої освіти

Уряд затвердив Порядок переведення здобувачів фахової передвищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету, до інших закладів фахової передвищої освіти для завершення навчання за рахунок коштів державного або місцевого бюджету.

Таке рішення прийняли на засіданні Кабінету Міністрів 14 липня 2021 року, повідомили у МОН.

Переведення студентів передбачено у випадку

-позбавлення закладу ліцензії за рівнем фахової передвищої освіти;

-закінчення строку дії сертифіката (рішення) про акредитацію освітньо-професійної програми, якщо заклад освіти не намагався отримати нові сертифікати акредитації;

-неотримання закладом рішення (сертифіката) про акредитацію у 2021-му та наступних роках.

Також така підтримка здобувачів на державному рівні сприятиме вирішенню проблеми забезпечення кадрами роботодавців. 

Переведення здобувачів буде здійснюватися в межах ліцензованого обсягу, затвердженого у ліцензії відповідного закладу освіти на провадження освітньої діяльності за аналогічною акредитованою освітньо-професійною програмою в межах тієї самої спеціальності. Форма здобуття освіти не буде змінюватися. Здобувачі будуть мати право самостійно обирати заклад освіти для завершення навчання за державним замовленням. 

Для переведення здобувачу потрібно подати заяву про переведення до обраного для продовження навчання закладу, яку розглядають протягом п’яти робочих днів.  Позитивним рішенням переведення буде вважатися наказ про зарахування з певної дати. Також встановлюються терміни ліквідації академічної різниці – від 30 календарних днів до шести місяців після дати зарахування здобувача.

Перейти до вмісту