Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрзалізниця придбає 37 пасажирських потягів для людей, які пересуваються на інвалідних візках

Укрзалізниця придбає 37 пасажирських вагонів, які пристосовані для перевезення людей в інвалідних візках. Закупівля зазначених вагонів проводиться за кошти, які вперше цього року були виділені компанії з Державного бюджету.

За словами в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Івана Юрика, зі ста пасажирських вагонів, які будуть поставлені компанії впродовж двох років, 37 будуть пристосовані для перевезення людей на інвалідних візках.

“Ми збільшуємо кількість вагонів у далекому сполученні для подорожей маломобільних людей. Крім того, ми продовжуємо підвищувати інклюзивність залізничних вокзалів”, — зазначив Іван Юрик.

Зокрема, за кошти Державного бюджету України буде придбано 20 пасажирських купейних спальних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, та 17 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда, повідомили в Укрзалізниці.

Нагадаємо, в Україні презентували перший інклюзивний приміський електропоїзд.

Крім того, відповідно до програми інклюзивності Укрзалізниці, впродовж 2020-2023 компанія спрямує понад 74 млн грн на облаштування залізничних об’єктів. Зокрема, це адаптація вокзалів та зупинних платформ для людей з інвалідністю, закупівля підйомних платформ і візків для вагонів тощо.

Читайте також: УЗ уклала контракт з КВБЗ на  поставку 100 вагонів за 3 млрд грн

Наразі Укрзалізниця має у своєму парку 15 пасажирських вагонів, 10 швидкісних електропоїздів Hyundai Rotem, 2 швидкісні двоповерхові електропоїзди Skoda Vagonka та 2 швидкісні електропоїзди подвійного живлення виробництва ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, які пристосовані для перевезення людей на колісних кріслах.

Перейти до вмісту