Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У семи громадах Полтавщини створять центри соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства

Семи територіальним громадам Полтавщини у 2021 році з держбюджету передбачено 8233,115 тисю грн на створення 2 денних центрів соціально-психологічної допомоги та 5 спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Зокрема, мова йде про Котелевську, Семенівську, Глобинську, Пирятинську, Миргородську, Решетилівську та Щербанівську громади.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

“Важливо й актуально нагадати, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 р. № 398 було затверджено порядок, умови та механізм надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Повністю підтримуємо питання реалізації державної політики у даному напрямку й активно відпрацьовуємо з громадами області алгоритм із забезпечення необхідної організаційно-методичної роботи”, – зазначила вона.

 

Також Катерина Рижеченко закликала разом формувати у суспільстві небайдужість, нетерпиме ставлення до насильства та готовність протидіяти його проявам.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту