Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

У “Полтаватеплоенерго” придбали вантажівку з краном-маніпулятором

Влітку полтавські теплоенергетики активно готують теплове господарство Полтави, Карлівки, Машівки, Решетилівки і Котельви до наступного опалювального сезону.

У підготовчій кампанії щодня задіяні десятки одиниць спецтехніки “Полтаватеплоенерго”. Це вантажівки, екскаватори, крани, спеціалізовані аварійні машини, самоскиди, без яких неможливо уявити проведення планових ремонтів, ліквідацію аварійних чи позаштатних ситуації і, зрештою, функціонування теплового господарства міста.

А чим сучасніша, багатофункціональніша і надійніша техніка перебуває на озброєнні у теплоенергетиків міста, тим ефективнішою буде їх робота і якісніші послуги отримуватимуть полтавці, повідомляють у пресслужбі “Полтаватеплоенерго”.

Звичайно, щороку спецтехніка підприємства стає “старшою” — середній вік автотранспортних засобів підприємства на сьогодні перевищує 16 років. Використання цієї техніки у разі необхідності термінового втручання для ліквідації аварійної ситуацій, особливо в умовах опалювального періоду, на порядок збільшує час її усунення. А це створює незручності нашим споживачам і знижує якісні показники надаваних послуг. 

Але полтавським тепловикам вдається поступово оновлювати рухомий склад автотранспортного цеху. Тому нещодавно автопарк підприємства поповнився новим вантажним автомобілем зі встановленим на ньому краном-маніпулятором. 

“Така техніка нам вкрай необхідна, бо вона дозволяє значно ефективніше використовувати ресурси підприємства — пальне і робочу силу. Адже вантажний автомобіль-маніпулятор – машина багатофункціональна, що може працювати і як автокран, і перевозити вантаж. Лише один цей маніпулятор здатен вивільнити відразу дві одиниці спецтехніки, які раніше були вимушені задіювати для перевезення важких та великогабаритних комплектуючих: плит, труб, засувок тощо. Тим паче, що кузов автомобіля наші фахівці спеціально замовляли довший за стандартний — 6,5 метрів, аби не було обмежень у розмірах на перевезення габаритних плит і труб”, – розповів начальник автотранспортного цеху “Полтаватеплоенерго” Віталій Харченко.

Таким чином, полтавські тепловики не лише оновили рухомий склад спецтехніки, а й оптимізували технологічні процеси в цілому по підприємству. Далі серед першочергових завдань, — придбання великотонажного самоскиду, автокрану, потужного екскаватора із великим об’ємом ковша та двох спеціалізованих аварійних автомобілів. 

Перейти до вмісту