Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці перевірили якість води у відкритих водоймах

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 16 липня показники мікробіологічної забрудненості річкової води к Кременчуціне відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Зокрема: р. Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» – початок пляжу 6 000, кінець пляжу 6 000, (допустиме значення – 5 000);

р. Дніпро, центральний пляж – індекс ЛКП початок пляжу 240 000, кінець пляжу 240 000, (допустиме значення -10 000):

Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

Про це свідчать результати досліджень, проведених Кременчуцьким відокремленим підрозділом ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ», повідомляє сайт Кременчуцької міськради.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань під час відпочинку, рекомендуємо здійснювати обмежувальні заходи щодо купання на пляжі «Центральний» (р. Дніпро), а також закликаємо не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту