Ви тут:
Погода Полтавщина Суспільство 

“Спека відступає”: яку погоду обіцяють полтавцям протягом тижня

Вже завтра, 20 липня, у західних, північних та частині центральних областей України температура повітря знизиться. На Полтавщині синоптики обіцяють дощі з грозами, а температура повітря не підніметься вище +29 градусів.

“Спека відступає. Отже, 20-го липня в Україні. У західних областях очікується +22+27 градусів. У північних областях +25+28 градусів. У центральних областях на Вінниччині +25+27 градусів, на Черкащині +26+29 градусів, у Кропивницькому з районами та на Полтавщині +27+31 градусів, на Дніпропетровщині +29+33 градуси. У південній частині та у східних областях ще втримається спека, у вівторок передбачається +30+35 градусів”, – написала синоптик Наталка Діденко у фейсбуці.

За словами синоптика, дощі завтра найбільш ймовірні на Заході та Півночі України. У другій половині дня чи вже надвечір грозові дощі досягнуть Одещини, Миколаївщини, Херсонщини, а також Центру (окрім Дніпропетровщини). Можуть бути якісь локальні – на Харківщині.

У Полтавській області, за інформацією Укргідрометцентру, у вівторок – дощі, грози, град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря вдень очікується +28+30 градусів, вночі – до +16+18 градусів. У Головному управлінні ДСНС у Полтавській області оголосили І рівень небезпечності (жовтий).

У середу та четвер, взагалі, буде стрибок униз до +22+24 градуси, дощитиме. У  п’ятницю та суботу вдень температура знизиться ще на кілька градусів і становитиме +23+25 градусів.

Перейти до вмісту