Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Що треба зробити платнику єдиного податку ФОП, щоб отримати довідку про доходи, – розповіли полтавські податківці

Відповідно до п. 296.8 ст. 296 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Полтавській області.

Така Декларація складається з урахуванням норм пп. 296.5 і 296.6 ст. 296 ПКУ та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

З 1 січня 2021 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 09.12.2020 №752 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року №578» (далі – Наказ №752), згідно з яким внесено зміни, зокрема, до форми Декларації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 №578 зі змінами та доповненнями.

Декларація за оновленою формою, у редакції Наказу №752, подається за податкові звітні періоди 2021 року.

Для отримання фізичною особою-підприємцем – платником єдиного податку довідки про доходи за інший період, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, нею подається Декларація з типом «Довідково» – у полі 01 заголовної частини Декларації ставиться відповідна позначка.

При цьому у полі 02 заголовної частини Декларації заповнюється показник «місяць» (зазначається номер календарного місяця, за який подається декларація з позначкою «Довідково»).

Податкові зобов’язання по єдиному податку в розд. V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» не визначаються та Додаток 1 «Відомостей про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» не подається. Подання такої Декларації не звільняє платника від обов’язку подання декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту