Ви тут:
Суспільство Україна 

Режим припинення вогню: за рік втричі зменшилась кількість обстрілів, вдвічі – загиблих

Рік тому у зоні ООС почав діяти режим припинення вогню. За цей час вдвічі зменшилася кількість загиблих, втричі менше поранених, майже втричі менше обстрілів, у порівнянні з періодом з липня 2019 до липня 2020 років.

З 27 липня 2019 року до 26 липня 2020 року збройні формування РФ 4257 разів здійснювали обстріли, 88 українських військовослужбовців загинуло, 494 – отримали поранення. За час дії режиму припинення вогню з 27 липня 2020 року до 26 липня 2021 року зафіксовано 1995 обстрілів, загинуло 45 та 154 військовослужбовця отримали поранення, повідомили у Telegram-каналі Української делегації для участі у ТКГ.

“ЗСУ з честю виконують завдання Президента, обумовлені міжнародною ситуацією довкола України, забезпечуючи українській дипломатії відповідні умови для боротьби за українські національні інтереси. Дотримуватися режиму припинення вогню в ході збройного конфлікту – найбільш складний різновид військових дій. Україна залишається вірною своїм зобов’язанням щодо політико-дипломатичного шляху врегулювання збройного конфлікту на сході України. Це доводять численні заяви представників міжнародних організацій (від Ради Безпеки ООН до Парламентської асамблеї Ради Європи), держав-посередників Нормандського формату, держав «Великої сімки»”, – йдеться у повідомленні.

Більше того, саміт “Кримської платформи”, який розпочне процес деокупації Криму, став можливим і представницьким (очікуються посадові особи більше ніж з 35 країн світу) у значній мірі тому, що Україна заробила за цей рік репутацію відповідальної держави, що виконує свої домовленості, навіть, у несприятливих обставинах.

“Українська делегація дякує кожному військовослужбовцю, хто у складних умовах виконує свій воєнний обов’язок. Вічна пам’ять і слава тим, хто загинув, захищаючи Україну”.

Нагадаємо, минулої доби окупанти 15 разів порушили режим тиші, семеро українських військових поранені і травмовані.

Перейти до вмісту