Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пирятинська громада отримала кошти на створення Денного центру соціально-психологічної допомоги

Пирятинська громада  отримала з державного бюджету 2253,648 тис грн на створення Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це повідомили у Пирятинській міській раді.

Загальна кількість звернень щодо домашнього насильства та насильства за ознакою статі в Пирятинській громаді у 2020 році – 93, з них 92 – від жінок. За І півріччя 2021 року – 83, з них 81 – від жінок. До Пирятинського ЦНСП від райвідділу поліції надійшло 21 повідомлення щодо сімей, в яких зафіксовані факти домашнього насильства.

У громаді діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим особам та особам, які постраждали від насильства за ознакою статі. Налагоджена співпраця з фахівцями Молодіжного центру БО „Світло надії“ (м. Полтава).

Програмою соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на 2021 рік передбачено надання соціальних послуг з надання притулку жінкам, які опинилися в кризових життєвих ситуаціях, та бездомних громадян, постраждалих від насильства в сім’ї, заплановано сума видатків 30 тис грн.

Створення денного центру також передбачає функціонування кризових кімнат, у яких постраждалі особи з дітьми зможуть перебувати до 20 діб та отримувати відповідні соціальні послуги.

Перейти до вмісту