Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

При Полтавській ОДА діє Міжвідомча координаційна рада з гендерних питань та проблем сім’ї

Питання реалізації державної політики в напрямі  забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків – одне з пріоритетних для області обговорили під час онлайн-засідання комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, яке відбулося 27 липня.

Від Полтавщини взяли участь заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, повідомили в облдержадміністрації.

Учасники заходу детально обговорили  питання реалізації другого Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325, зокрема питання участі жінок і чоловіків у секторі безпеки й оборони, забезпечення його інфраструктурного розвитку в напрямі рівних прав чоловік і жінок, доступу до освіти, професії  та інших.

Зокрема, при Полтавській ОДА діє Міжвідомча координаційна рада з гендерних питань та проблем сім’ї. В області прийнятий обласний план заходів із виконання в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року. Він спрямований на створення умов для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів, встановленні миру, процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системної протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов’язаному з конфліктом.

Нагадаємо, цього року вперше розроблено гендерний профіль Полтавської області. Це – аналітичний інструмент оцінки становища жінок і чоловіків та/або їх груп, визначення їх потреб у різних сферах життєдіяльності, аналізу рівня фінансового забезпечення та сфер, в яких вони потребують захисту прав для створення доступу до якісних послуг і надання рівних можливостей впливу на ухвалення рішень щодо розбудови області.

Учасники заходу підкреслили, що реалізація політики в напрямі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків повинна відбуватися системно на центральному, обласному рівнях  та в територіальних громадах на місцях.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту