Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Правоохоронці затримали 40 тонн радіаційного металобрухту з Полтави

Правоохоронці затримали 40 тонн радіаційного металобрухту 

Херсонська поліція затримала вантажівку, яка завезла у морський порт 40 тонн металобрухту з Полтави, радіаційний фон якої був перевищений у 4 рази

5 липня в Херсонське райуправління поліції надійшла заява від Держінспектора з охорони навколишнього середовища про те, що на територію Херсонського морського порту заїхала вантажівка з причепом, на яку спрацював сигналізаційний дозиметр. Прилади показали перевищення природного рівня радіаційного фону в 4 рази. 

Про це повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події поліцейські виявили на території Херсонського морського торговельного порту вантажний автомобіль Scania з причепом. Водій надав товаротранспортну накладну, згідно з якою він перевозив 40 тонн брухту чорних металів з Полтави до Херсона.

Під час огляду місця події за участю спеціалістів правоохоронці заміряли рівень радіаційного фону вантажного автомобіля, в результаті чого було встановлене перевищення природного рівня радіаційного фону у задній частині вантажного причепа в 4 рази. Водій автомобіля від будь-яких пояснень відмовився.

За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 265 ККУ (Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами).

Читайте також: У Кременчуці патрульні зупинили авто з незаконним вантажем металобрухту

Нині вирішується питання щодо передачі радіоактивного металу фірмі, яка спеціалізується на утилізації небезпечних речовин. Встановлюються усі обставини події. 

Ведеться слідство.

Перейти до вмісту