Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавські податківці роз’яснили, за яких умов сума поворотної фінансова допомоги буде доходом фізособи-“загальносистемника”

Відповідно до пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України поворотна фінансова допомога – це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Полтавській області.

Отримання фізичною особою – підприємцем поворотної фінансової допомоги відповідно до умов договору підлягає обов’язковому поверненню у  визначений строк, то протягом дії договору сума поротної фінансової допомоги не включається до складу доходу суб’єкта господарювання.

Згідно із п. 177.1 ст. 177 ПКУ оподаткуванню підлягають доходи фізичних осіб-підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності.

Якщо сума поворотної фінансової допомоги не повертається у визначений у договорі термін, то вона включається до складу доходів фізичної особи-підприємця та оподатковується на загальних підставах.

Перейти до вмісту