Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Полтавська дитяча лікарня надає послуги з реабілітації дітей та дорослих

КП “Дитяча міська клінічна лікарня підписала договори з НСЗУ щодо надання послуг медичної реабілітації.

А саме договори по пакетам:

– пакет №31 «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, упродовж перших трьох років життя»;

– пакет №32 «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату»;

– пакет №33 «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи».

Для кого це важливо? Для всіх передчасно народжених дітей, дітей з перенесеними захворюваннями в період новородженості, дітей з вродженими вадами та проблемами фізичного та нервово-психічного розвитку.

Послуги надаються у відділенні медичної реабілітації, в якому діти можуть пройти реабілітацію, ЛФК, курс лікувального масажу тощо.

“У відділенні створені мультидисциплінарні команди, до складу яких входять лікар фізичної та реабілітаційної медицини, лікар фізіотерапевт, лікар педіатр, лікар невролог, фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, сестри медичні. До складу відділення входить кабінет катамнестичного спостереження, відділення ЛФК, водолікування. Сучасне реабілітаційне обладнання (засоби для позиціонування різних форм та розмірів, кінезіотерапевтична кабіна, кушетка з регуляцією по висоті, бруси реабілітаційні у залі фізичної терапії, тренажери для збільшення сили та об’єму рухів в суглобах кінцівок) дозволяє розширити спектр медичної допомоги нашим маленьким пацієнтам”, – йдеться у повідомленні лікарні.

Відділення медичної реабілітації має структурні підрозділи в:

ДПВ 2 Нікітченко 2, м. Полтава телефон для довідок 0675216085

ДПВ 3, П.Юрченка,б.1, м. Полтава, телефон для довідок 067 521 60 86

Де можна отримати послуги з масажу та фізіотерапевтичних процедур

У стаціонарних відділеннях КП «Дитяча міська клінічна лікарня» є ліжка для реабілітації дітей:

– у ортопедо – травматологічному відділенні -1 ліжко,

– у відділенні «Педіатрія №2» – 2 ліжка (для дітей з неврологічною патологією)

– відділенні раннього дитинства з неонатальними ліжками – 5 ліжок (для немовлят, які народились передчасно, або хворі, впродовж перших трьох років життя).

Для отримання безоплатної медичної реабілітації батькам дитини необхідно звернутись до лікаря, з яким укладено декларацію, за електронним направленням на отримання послуги з медичної реабілітації, або отримати направлення лікуючого лікаря у стаціонарі, який також може спрямувати пацієнта на медичну реабілітацію за потреби.




Перейти до вмісту