Ви тут:

ОСАГО і що Вам варто дізнатися про цей вид страховки?

Всі водії України в курсі, що користування автомобілем пов’язане з деякими формальностями – наприклад, оформлення обов’язкового автострахування цивільної відповідальності. Саме про ОСАГО (так звучить скорочена назва-абревіатура) буде розказано трохи більше саме зараз.

Коротко про найголовніше

Під зазначеною вище абревіатурою ховається, як Ви вже зрозуміли, обов’язкове страхування автомобільно-цивільної відповідальності. Батьківщиною цього типу страховки є Сполучені Штати, а з’явилася така послуга в 20-х роках минулого століття.

Щодо призначення, то дія даного різновиду страхування спрямована на захист майнових інтересів в першу чергу постраждалих в дорожньо-транспортних пригодах, а також ризиків цивільної відповідальності самого автовласника. З огляду на це оформлення страхування стало обов’язковим, так як захід виявився високоефективним і гарантує відносну безпеку дорожньої ситуації.

Що стосується принципу роботи автомобільного страхування, то основна дія полягає в тому, що врегульовуються відносини між наступними сторонами, що прямо або побічно беруть участь в русі:

  • Державою в особі регулюючих органів – суб’єкт, який надає ключові правові основи взаємовідносин;
  • Страхова компанія або агент – виконує функцію посередника, який додатково бере на себе обов’язки оформлювача страхового поліса;
  • Власник авто, якого називають страхувальником – це особа, яка несе відповідальність за свою поведінку на дорогах країни;
  • Потенційний потерпілий – це також учасник дорожнього руху, діяльність якого пов’язана з ризиком постраждати від дій водія-страхувальника.

Які є види автострахування?

Обов’язкові страховки можуть бути різного виду, що визначається напрямом, який страховкою регулюється. А відзначити можна наступне:

  • Поліс страхування на один транспортний засіб із зазначенням великої кількості водіїв – цей сервіс цікавий в першу чергу комерційним клієнтам (наприклад, керівникам установ), які мають в своєму розташуванні службові авто. Користувачі, тобто безпосередньо водії, повинні мати водійські права і довіреності на ТЗ;
  • Поліс на одного водія, але велика кількість ТС – це поліс страхування який передбачає можливість використання необмеженої кількості техніки однією особою. Такий вид страховки також використовується в першу чергу різним організаціями;
  • Страхування транспорту, яким можуть користуватися до п’яти водіїв. Даний поліс страхує цивільну відповідальність тільки тих осіб, які вказані в документі;
  • Додатковий поліс страхування – це спеціальна страхова послуга, яка розрахована на покриття істотних витрат. Величезна кількість водіїв високо оцінило перевагу такого поліса, тому як вони дають більш високу ступінь впевненості.

Якщо Вас зацікавив поліс автострахування, то варто і на сайт компанії Автобукінг або зателефонувати за номером, що є на сторінці – максимум корисної інформації Вам забезпечений.

Перейти до вмісту