Ви тут:
Суспільство 

New Shepard: найбагатша людина Землі полетіла до космосу

О 16 годині за Києвом найбагатша людина світу, засновник Amazon Джефф Безос вирушив у космос.

Як повідомляє ВВС Україна, у майбутньому корабель планують використовувати для обслуговування нового ринку космічного туризму.
Запуск відбувся о 16.00 за Києвом зі стартового майданчика у штаті Техас.

Мільярдера супроводжує його брат Марк Безос, 82-річна Воллі Фанк, яка готувалася до космічних польотів у 60-х роках, але так і не полетіла, та 18-річний студент Олівер Деймен.
Капсула, в якій вони подорожують, відокремиться від ракети-носія на висоті близько 76 кілометрів. Ракета приземляється на свої “ноги” приблизно в 3 км від стартового майданчика, тоді як капсула продовжить підійматися вгору на висоту близько 106 км.

“Ми будемо в невагомості близько чотирьох хвилин, і ми можемо зійти зі своїх місць, відстібнутися, поплавати навколо, поглянувши на край земної атмосфери”, – розповів Безос CBS News.

Команда мільярдера подорожуватиме в капсулі з найбільшими вікнами, що будь-коли потрапляли у космос, щоб побачили приголомшливий вид на Землю.

“Вигляд буде неймовірним, а невагомість стане незвичайним досвідом, який ви насправді ніяк не можете отримати на Землі”, – поділився очікуваннями Безос.

Оновлено: ступінь здійснила посадку через 7 хвилин і 23 секунди після старту, автоматично коригуючи тягу двигуна. Капсула з екіпажем приземлилася на парашутах приблизно через 11 хвилин після старту.

Перейти до вмісту