Ви тут:

Найбільше вакансій на зареєстрованому ринку праці у сільському господарстві – 37%

У січні-червні 2021 року роботодавці поінформували центри зайнятості про наявність 20,9 тисячі вакансій, що на 36% менше, ніж за той же період минулого року. Структура вакансій за видами економічної діяльності була наступною: 37% – у сільському господарстві; 18% вакансій пропонувалося на підприємствах переробної промисловості; 10% – в оптовій та роздрібній торгівлі; 8% – у будівництві.

Про це повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування – 36% (тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів, дорожній робітник, тракторист, апаратник оброблення зерна, токар), кваліфікованих робітників з інструментом – 14% (слюсар-ремонтник, швачка, електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування), найпростіші професії – 13% (підсобний робітник, прибиральник службових приміщень, сторож, робітник з благоустрою, вантажник); працівників сфери торгівлі та послуг – 11% (продавці, охоронник, кухар, поліцейській (за спеціалізаціями), соціальний робітник).

Станом на 1 липня 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Полтавської обласної служби зайнятості становила 2 тисячі одиниць. Це на 18% менше, ніж на відповідну дату минулого року.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (30%), в оптовій і роздрібній торгівлі (12%), у будівництві (9%) та у транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності (9%)

У професійному розрізі, найбільше вакансій пропонувалося для працевлаштування: кваліфікованих робітників з інструментом (27%); робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (20%); працівників сфери торгівлі та послуг (13%), професіоналів (13%); некваліфікованих працівників (1%), фахівців (9%).

У січні-червні 2021 року послугами Полтавської обласної служби зайнятості скористалися 47,1 тисячі безробітних громадян, що на 1,4% більше, ніж у січні-червні 2020 року.

Більше аналітичної та статистичної інформації тут: Аналітична та статистична інформація | Полтавський обласний центр зайнятості (dcz.gov.ua)
фото ілюсративне

Перейти до вмісту