Ви тут:
Суспільство Україна 

НАБУ скерувала до суду справу із розкрадання 2,87 млн грн при побудові бліндажів у зоні ООС

НАБУ та САП скерували до суду обвинувальні акти стосовно генерал-лейтенанта у відставці та посадовця Донецької ОДА, підозрюваних у зловживанні службовим становищем. В результаті дій цих осіб держава втратила 2,87 млн грн, а військові у зоні ООС не отримали належних фортифікаційних споруд, спроможних їх захистити. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч.2 ст.364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ

Слідство встановило, що у 2015 році начальник ГУ оперативного забезпечення ЗСУ погодив проєктну документацію, яка не відповідала тактико-технічним вимогам, обумовленим Міноборони, що дозволило приватній компанії на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області побудувати фортифікаційні споруди неналежної якості. Слідство вважає, що посадовець діяв свідомо, в інтересах приватної компанії.

В подальшому департамент капітального будівництва Донецької ОДА безпідставно прийняв виконані приватною компанією роботи із зведення бліндажів. Розслідування ролі цього посадовця завершили в липні 2020 року

Матеріали посадовцю ЗСУ відкрили для ознайомлення в травні 2021 року.

Перейти до вмісту