Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині залишилось утворити один ЦНАП, – Мінцифра

Після прийняття закону про оптимізацію мережі ЦНАП їхня кількість при органах місцевого самоврядування збільшилася з 486 до 868. Уже в 19 областях завершений процес трансформації ЦНАПів «колишніх» райдержадміністрацій на ЦНАПи органів місцевого самоврядування.

Це дозволяє не лише зробити адмінпослуги доступнішими, а й робить процес їх отримання швидким та ефективним, повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, повідомляють у пресцентрі ініціативи “Децентралізація”.

У Вінницькій, Запорізькій, Полтавській, Одеській та Харківській до кінця року залишилось утворити по 1 ЦНАП ОМС.

Про це заявив заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Шелест під час круглого столу на тему: «Доступні адміністративні послуги як індикатор реформи децентралізації» комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Питання трансформації ЦНАП РДА є пріоритетним. Тримаємо на постійному контролі стан утворення ЦНАП ОМС. Наразі працюємо над переданням майна з державної та спільної власності територіальних громад у власність міських, селищних територіальних громад для забезпечення функціонування ЦНАП ОМС», – зазначив Олександр Шелест. 

Щоб допомогти громадам у розбудові мережі центрів, держава виділила 231 млн грн субвенції. Ці гроші спрямовані в 165 громад для трансформації ЦНАПів та підвищення якості адміністративних послуг.

Це означає, що:

  • 5 млн українців отримають доступ до адміністративних послуг у комфортних умовах;
  • 24 громади вперше збудують ЦНАПи;
  • 19 громад отримають допомогу для перетворення ЦНАПів райдержадміністрації у ЦНАПи органу місцевого самоврядування;
  • 122 громади покращать та осучаснять свої ЦНАПи, зроблять реконструкцію, капітальний ремонт та придбають нове обладнання;
  • відкриються понад 100 Дія Центрів;
  • запрацюють 50 зон Дія.Бізнес для консультацій підприємців у ЦНАП.

Мета Мінцифри – збільшити мережу до 1438 ЦНАПів до 2023 року. Завдяки цьому доступ до якісних послуг отримає кожна громада.

Перейти до вмісту