Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочалися командно-штабні навчання сил цивільного захисту

На Полтавщині стартували командно-штабні навчання органів управління і сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області. Вони триватимуть з 6 по 8 липня.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його заступник Євген Греков зустрілися з директором Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергієм Парталяном, начальником ГУ ДСНС у Полтавській області Володимиром Салогубом, обговорили організаційні моменти з проведення навчань.

«Органи цивільного захисту, рятувальники, облдержадміністрація й територіальні громади мають відпрацювати злагоджено, щоб і надалі діяти, як єдиний механізм. Надважливо скоординувати наші спільні зусилля, особливо в умовах реформи децентралізації: кожен керівник громади та району має знати чіткий алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. Всі служби мають працювати злагоджено й ефективно», – зазначив Олег Синєгубов.

Як зазначив Сергій Парталян, у зв’язку з пандемією практичні навчання два роки не організовували.

“Полтавщина першою у карантинний період їх проводить. Після адміністративно-територіальної реформи важливо відпрацювати всі моменти, провести спільні навчання, щоб розуміти, як відбувається взаємодія, на що звернути увагу й що потрібно поліпшити. Тож і навчання побудували дещо по-іншому», – додав Сергій Парталян.

Заступник директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко зазначив, що на виконання доручень Державної комісії ТЕБ та НС в області проводили командно-штабні тренування щодо переходу в особливий період, засідання комісій з евакуації, навчання відповідних органів. Усі поставлені завдання відпрацьовували.

У межах командно-штабних навчань на території різних суб’єктів господарювання області проведуть практичні об’єктові тренування з питань цивільного захисту.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту