Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині до бюджетів громад сплатили понад 478 млн грн єдиного податку

На початок липня 2021 року на податковому обліку ГУ ДПС у Полтавській області обліковуються 42 740 платника єдиного податку, серед яких: першої групи – 6 476 платника; другої групи – 19 250 платника; третьої групи – 17 014 платників.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна.

Згідно із п.п. 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать
фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на
ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

До платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, згідно з  п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ належать фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж
товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

– не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

– обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

До платників єдиного податку, які відносяться до третьої групи, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 ПКУ).

З початку року, фізичними особами – платниками єдиного податку до бюджетів ОТГ Полтавської області сплачено 478,6 млн. гривень. В порівняні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень складає 90,1 млн. грн., або 123,2 відсотки.

Перейти до вмісту