Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Малокалорійний літній смаколик: 6 корисних властивостей дині

Диня – один з улюблених літніх смаколиків українців. Вона має купу корисних властивостей, малокалорійна, містить вітаміни і мікроелементи.

У дині міститься велика кількість фолієвої кислоти (вітамін В9). Вона необхідна жіночому організму при вагітності, до того ж вона покращує пам’ять і охороняє нас від депресії, пише maximum.fm.

Ще один вітамін, цінний для здоров’я людини, – вітамін С. Завдяки високому вмісту цього вітаміну диня допомагає нашому організму протистояти простудним захворюванням і протягом всієї осені прекрасно себе почувати.

Крім корисного цукру, в дині можна знайти корисні мінерали, які сприятливо впливають на сполучні тканини організму. Також в дині є багато клітковини і пектинових волокон, а значить диня позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт. Сік дині має сечогінну властивість, що дозволяє очистити організм і допомогти позбутися набряків.

У народній медицині диню рекомендують приймати при виснаженні та недокрів’ї, атеросклерозі, а також деяких серцево-судинних захворюваннях.

Фото: freepik

Перейти до вмісту