Ви тут:
Спорт Суспільство 

Гандбол: українські клуби дізналися суперників у Кубку ЄГФ

Відбулося жеребкування Європейського кубку ЄГФ з гандболу, у якому взяли участь три українські клуби – “Донбас”, “Одеса” та “Мотор-Політехніка”.

Як повідомляє Суспільне.спорт, українські команди потрапили до списку учасників гандбольного єврокубку. Загалом Україна на рівні єврокубків у сезоні 2021/22 буде представлена чотирма клубами – “Мотор” на початку липня дізнався суперників по групі Ліги чемпіонів.
Першим у Європейському кубку ЄГФ виступи розпочне “Мотор-Політехніка” – з першого раунду. “Донбас” та “Одеса” гратимуть з другого раунду відповідно.

“Мотор-Політехніка” у першому раунді зіграє проти норвезького клубу “Беккелагетс”. Сезон 2020/21 норвезька команда закінчила на четвертому місці у чемпіонаті, а на рівні єврокубків востаннє змагалася ще у 2017 році, програвши у попередньому раунді Європейської гандбольної ліги.

Якщо “Мотор-Політехніка” здолає “Беккелагетс”, то у другому раунді зіграє проти австрійського “Фіверса”. У сезоні 2020/21 австрійська команда стала фіналістом регулярного сезону. А з Кубку ЄГФ вилетіла на стадії 1/8 фіналу від майбутнього фіналіста “Фюхзе Берлін”.
“Одеса” знає ім’я суперника у другому раунді Кубка ЄГФ. Бронзовий призер чемпіонату України 2021/22 зустрінеться з представником Люксембургу “Гандбол Еш”.

“Гандбол Еш” – чемпіон Люксембургу за підсумками сезону 2020/21. Однак у єврокубках команда програла у попередньому раунді Європейської ліги ЄГФ.

Щодо “Донбасу”, то віце-чемпіон України зустрінеться проти переможця пари між шведським “Алінгсосом” та сербським “Шабацем”.
“Алінгсос” у чемпіонаті Швеції 2020/21 посів п’яте місце в регулярному чемпіонаті, однак у плей-оф вилетів за підсумками першого ж раунду. Також команда змагалася у групі Європейської ліги ЄГФ, де посіла п’яте місце і не пройшла у плей-оф.

“Шабац” посів четверте місце у регулярному чемпіонаті Сербії сезону 2020/21, після чого програв у півфіналі серії плей-оф. У 2019 році “Шабац” навіть змагався у кваліфікації Ліги чемпіонів, однак пройти в групу не зміг.

Перейти до вмісту