Ви тут:
Спорт Суспільство 

Федерація кіберспорту України отримала статус національної

Міністерство молоді та спорту України провело конкурс, за результатами якого Федерація кіберспорту України (UESF) визнана національною спортивною федерацією. Отже, тепер в українців з’явиться офіційна збірна з кіберспорту.

Про це повідомляє ITC.ua.

Наказом Міністерства молоді та спорту України №2561 від 21 липня 2021 року Федерація кіберспорту України отримує національний статус та повноваження на проведення офіційних змагань, запуск освітніх програм, формування мережі офіційних тренувальних баз збірних команд, присвоєння звань та розрядів спортсменам та інших дій, необхідних для розвитку кіберспорту в Україні.

Конкурс Міністерства підтвердив, що UESF відповідає усім необхідним вимогам до спортивної організації національного рівня. Так, UESF з 2018 року активно розвиває сферу електронного спорту в Україні, є членом міжнародних організацій (IESF, GEF, EEF, WESCO, B&R International Esports Association Alliance), має власну матеріально-технічну базу та кваліфікованих кадрів для професійного розвитку галузі.
Зазначимо, що за 3,5 роки роботи UESF розіграла понад 4 млн грн призових, а також провела понад 330 аматорських та професійних кіберспортивних змагань, у яких взяли участь понад 45 тисяч спортсменів.

Також нагадаємо, що 17 липня 2021 року розпочався Чемпіонат України з дисциплін CS:GO та Dota 2. Окрім того, незабаром відкриється національний відбір на Чемпіонат світу від Міжнародної федерації кіберспорту. Також в серпні Федерація проведе третій всеукраїнський онлайн-турнір #WECAN з CS:GO для людей з інвалідністю.

Перейти до вмісту