Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

Димові і вентиляційні канали варто перевіряти влітку, – “Полтавагаз”

Найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме порушення тяги. Тому вентиляційні та димові канали варто перевіряти влітку.

Відповіді щодо перевірки таких каналів надав “Полтавагаз”.

Хто відповідає за справний технічний стан (безпечну експлуатацію) димових та вентиляційних каналів?

У житловому будинку приватного сектору — власник та/або орендар (наймач) такого будинку;

У багатоквартирному будинку — власник (балансоутримувач) такого багатоквартирного будинку спільно з власниками квартир цього будинку.

Як часто треба перевіряти?

Димові канали опалювальних печей, ємнісних водонагрівачів для опалення та опалювальних котлів, зазвичай, перевіряються 1-2 рази на рік. Вентиляційні канали обслуговуються одночасно з димовими.

Хто перевіряє?

Цим займаються спеціалісти-пічники або спеціалізовані організації з відповідними дозволами.

Як перевіряють?

Фахівці перевіряють у димоходах і вентиляційних каналах наявність засмічень, а також щільність і відокремленість, справність оголовків і наявність нормальної тяги спеціальним приладом. У разі необхідності прочищають або ремонтують.

Сам факт перевірки і прочищення має бути зафіксований в акті, який надають спеціалісти, котрі проводили перевірку.

Відповідно до “Правил безпеки систем газопостачання”, у разі несправностей оголовків димових і вентиляційних каналів, відсутності тяги в димових і вентиляційних каналів, газове обладнання об’єкту підлягає відключенню від системи газопостачання з встановленням інвентарної заглушки. У цьому випадку обов’язково потрібно звернутися до Оператора ГРМ.

Перейти до вмісту