Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

“Древо роду кобзарського”: на Полтавщині пройшов триденний фестиваль

23-25 липня у Пирятинській громаді провели фестиваль “Древо роду кобзарського”.

Це вже сьомий фестиваль, повідомили у Пирятинській міській раді.

Фестиваль “Древо роду кобзарського” розпочався 23 липня у с.Березовій Рудці шляхетським балом. Відкрив фестиваль гурт “Буття” з Києва. Потім присутні поринули в середньовічні танці та навіть самі спробували потанцювати.

Всі події фестивалю в Крячківці проходили на подвір’ї незмінного організатора Юрка Фединського. Вони з родиною щороку приймають сотні гостей, поціновувачів кобзарування. 24 липня виступали гурти “Зілля”,”Буття”, “Древо”, “Цокотухи”, майстер-клас із старовинних танців для всіх охочих влаштував Олег Бут. Місцевий житель Віктор Чуприна продемонстрував власні знахідки старожитностей. Він також навчав охочих стрільбі з лука. Вечірня сцена порадувала інтерактивною моновиставою полтавки Катерини Гаврилової “Аурвіль” та ірландською музикою колективу з Харкова “Хім”. Гості з Криму Елвіра Сарихаліл та Ігор Ходжаніазов представили годинну концертну програму кримськотатарської музики.

Захід пройшов за підтримки управління культури, туризму та охорони культурної спадщини і в подальшому матиме підтримку міської ради, аби фестиваль став на новий міжнародний рівень.

Фото: Пирятинська міськрада

Перейти до вмісту