Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Для школярів проведуть онлайн-вікторину про страви і традиції української кухні

12-23 липня 2021 року відбудеться онлайн-вікторина для школярів про страви й традиції української кухні “Гайда на кухню!”.

Захід складається з трьох етапів:

-6 кіл відбіркових ігор – у кожній грі беруть участь по 8-9 команд (у кожному із 6 кіл буде обрано команду-переможця, які пройдуть у півфінал);

-ігри півфіналу – серед 6 команд-півфіналістів буде обрано 3 команди, які пройдуть у фінал вікторини;

-фінальна гра – зіграють 3 команди, серед яких буде обрано абсолютного переможця онлайн-вікторини, повідомляють у МОН.

Для участі потрібно:

-зареєструвати команду від 3 до 5 учнів 7-10 класів закладів загальної середньої освіти (12-15 років) та закладів позашкільної освіти;

-визначити в команді координатора/координаторку – відповідальну особу за організацію долучення та забезпечення доступу дітей до вікторини заповнити google-форму до 7 липня.

За поданими заявками буде обрано 50 команд із різних закладів освіти України.

Докладніше про вікторину тут

Проєкт “Гайда на кухню!”, який реалізується IREX за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), започатковує МОН спільно з громадською організацією “Центр демократичних реформ і медіа”. У межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської щодо запровадження в Україні нових підходів до організації харчування в закладах освіти, надання інформаційної та методичної допомоги педагогічним працівникам і батькам з питань забезпечення якісною їжею дітей та учнівської молоді, формування в них навичок і культури здорового харчування Міністерство освіти і науки організовує низку заходів.

Перейти до вмісту