Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Для придбання ноутбуків для педагогів на Полтавщину розподілили понад 32,5 млн грн

Для організації дистанційного навчання для Полтавської області розподілили понад 32,5 млн грн на придбання ноутбуків для педагогічних працівників.

Також у межах проєкту “Інтернет-субвенція” 36 територіальних громад Полтавської області отримають 40,5 мільйона гривень на проведення швидкісного інтернету, повідомляють у МОН.

Читайте також: Платформою “Всеукраїнська школа онлайн” на Полтавщині користуються 100% шкіл, – Артур Селецький

Нагадаємо, завдяки проєкту “Інтернет-субвенція” громади зможуть підключити власні навчальні, медичні чи культурні заклади до оптичного інтернету.

Згідно з Порядком та умовами надання субвенції, придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних закладів освіти та використовуються виключно для організації освітнього процесу в закладі освіти. У разі заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами за наказом керівника закладу ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися в користування педагогам з метою належної організації освітнього процесу, повідомляли у пресслужбі МОН.

Термін педагогічні працівники” включає вчителів предметів мовно-літературної, математичної, природничої, соціальної і здоров’язбережувальної, громадянської та історичної, інформатичної освітніх галузей. Водночас вчителі початкових класів враховуються до відповідної кількості педагогів, проте з метою ефективного використання коштів і уникнення подвійного фінансування необхідно врахувати кількість персональних комп’ютерів, що заплановані до придбання у 2021 році за рахунок субвенції на розвиток Нової української школи. Також до загальної кількості педагогічних працівників враховуються директори закладів освіти та їхні заступники, педагоги-організатори, соціальні педагоги, практичні психологи тощо, які викладають навчальні предмети згаданих освітніх галузей.

Розподіл ноутбуків здійснюється держадміністраціями між закладами освіти, у яких наявна кількість персональних комп’ютерів (працюючих, не задіяних в управлінсько-господарській діяльності закладу) є меншою, ніж кількість педагогічних працівників (за основним місцем роботи), у такій черговості:

-заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів не менш як 250 осіб та опорні заклади з кількістю учнів (без урахування їхньої кількості у філіях) не менш як 200 осіб;

-заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів не менш як 100 осіб;

-інші заклади загальної середньої освіти.

Використання субвенції на придбання ноутбуків здійснюється на засадах співфінансування:

-для обласних бюджетів, бюджету м. Києва та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила понад 40 000 осіб: не більш як 70% – за рахунок субвенції та не менш як 30% – за рахунок коштів місцевих бюджетів;

-для бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила менш як 40 000 осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад: не більш як 90% – за рахунок субвенції та не менш як 10% – за рахунок коштів місцевих бюджетів;

-для закладів, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення: не більш як 95% – за рахунок субвенції та не менш як 5% – за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Перейти до вмісту