Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати Полтавської облради ознайомились з роботою підприємств, що видобувають корисні копалини місцевого значення

15 липня відбулася робоча поїздка депутатів – членів постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, під час якої вони ознайомили з роботою підприємств, що здійснюють видобування корисних копалин місцевого значення на території Полтавського району Полтавської області, а також встановлення несанкціонованих місць видобування.

У заході взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр Сергій Савченко, депутат обласної ради Василь Стасовський, начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу Євгеній Мартосенко, представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Управління держпраці у Полтавській області, повідомили у Полтавській облраді.

 

Депутати та запрошені відвідали ТОВ “НВП “Яциново-Слобідський кар’єр піску”, Полтавську району міжгосподарську будівельну організацію “Райагробуд”, ПП “Будзабезпечення”, ТОВ “Сойл-сервіс” та ознайомилися з їх виробничою діяльністю в частині видобування піску, глини та суглинків.  Вони поспілкувалися з керівниками підприємств, обговорили проблемні питання.

Ці підприємства працюють у правовому полі: мають ліцензії на видобуток корисних копалин місцевого значення, інші дозвільні документи, сплачують податки, забезпечують робочі місця.

Разом з тим, є підприємства, які вдаються до несанкціонованого видобування корисних копалин. Такі факти учасники поїздки зафіксували, зокрема, та території сіл Пащенки та Шамраївка Решетилівської міської громади. Йдеться про самовільне зняття та перенесення грунту, захоплення земельних ділянок будівельною організацією ТОВ “Шляхове будівництво “Альтком”.

З цього приводу голова постійної комісії Сергій Савченко наголосив на неприпустимості незаконного видобування корисних копалин місцевого значення та обов’язковій кримінальній відповідальності за вчинення таких правопорушень.

 

Перейти до вмісту