Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Департамент культури і туризму Полтавської ОДА підписав Меморандум про співпрацю з Регіональним центром БВПД

8 липня Департамент культури і туризму Полтавської ОДА та Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги підписали Меморандум про співпрацю. Головна мета підписання документу – сприяти забезпеченню доступу громадян до правової інформації, якісний та своєчасній правовій допомозі, належному захисту прав громадян та розвитку право просвітницького напряму по роботі з населенням.

Угоду своїм підписом закріпили очільник системи БПД області Олександр Черчатий та директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Ірина Удовиченко.

Сторони зазначили що спільним завданням вони вбачають інформування громадян про їх права, проведення правопросвітницьких заходів, спрямованих на роз’яснення основоположних прав та гарантій громадян, можливостей їх реалізації та захисту, інформування про можливості системи БПД. Надання первинної правової допомоги у вигляді консультацій для відвідувачів закладів культури, повідомили у Департаменті культури і туризму Полтавської ОДА.

“Сьогодні для нас надзвичайна подія, це величезна допомога представникам нашої галузі. В умовах децентралізації люди особливо потребують юридичної допомоги. Співпраця бібліотек області з такими представництвами розпочалася ще у 2015 році. На сьогодні в галузі культури працює близько 4 тисяч осіб, 16 підвідомчих установ, 765 бібліотек, 804 сільські клуби. Наші працівники мають бути захищеними, тому питання саме безоплатної правової допомоги наразі є дуже актуальним”, -наголосила Ірина Удовиченко.

Також участь у заході взяли та поділилися досвідом співпраці між фахівцями системи БПД та бібліотеками області директор Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Сичова та заступник директора з наукової роботи Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського Надія Влезько.

“Сьогодні ми здобули ще одного партнера в особі Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА. Наша система може ефективно працювати тоді коли налагоджені партнерські стосунки. У Департаменті культури і туризму є розгалужена мережа закладів культури, завдяки цьому ми зможемо втілити один з основних напрямів нашої роботи, а саме, правопросвітницький. Підписання меморандуму узгоджує та координує наші дії задля єдиної мети- захищення людей нашої області які потрапили в тяжкі життєві ситуації”, -розповів Олександр Черчатий.

Перейти до вмісту