Ви тут:
Суспільство Україна 

20 липня розпочнеться реєстрація на наступні іспити щодо рівня володіння українською мовою

20 липня 2021 року з 08:00 за посиланням стане доступною реєстрація для складання іспиту на рівень володіня державною мовою 21 і 22 липня.

Про це повідомили у Національній комісії зі стандартів державної мови.

“Важливо! Під час реєстрації на іспит будьте дуже уважні, адже заповнені у формі заявки дані коригуванню не підлягають. Змінити обрані час і місце неможливо. Якщо особа не з’явилася на іспит, відповідно до поданої заявки, повторно скласти іспит вона зможе лише через 4 місяці”, – акцентували у Нацкомісії.

Нагадаємо, скласти іспит можна буде в Києві, Полтаві, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Кропивницькому, Миколаєві, Херсоні та Рубіжному. Комісія буде постійно оновлювати перелік іспитових майданчиків на сайті.

Також у Нацокмісії підготували пам’ятку з правилами, яких слід дотримуватися у день проведення іспиту.

1.Прийдіть у місце складання іспиту заздалегідь, не пізніше, ніж за 10 хв до його початку. Після початку іспиту Ви не зможете потрапити на іспитовий майданчик. Претендент, який зареєструвався, але не з’явився на іспит, буде вважатися таким, який використав свою спробу скласти іспит. Повторно він зможе зареєструватися на іспит лише через 4 місяці.

2.Візьміть із собою документ, який посвідчує особу (паспорт, водійське посвідчення, електронний паспорт у застосунку Дії) та УЕП на флешці, якщо Ви обрали такий спосіб авторизації. Без посвідчення особи Ви не зможете потрапити на іспитовий майданчик і скласти іспит.

3.На іспитовому майданчику Ви зобов’язані постійно перебувати в масці. Особи без маски не будуть допущені до складання іспиту.

4.Відповідно до Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою претендентам заборонено: спілкуватися в будь-якій формі під час виконання завдань з іншими претендентами або третіми особами; списувати відповіді; використовувати засоби зв’язку, пристрої для зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, що не передбачені процедурою проведення іспиту; робити помітки, що можуть ідентифікувати особу. Усе перераховане є підставою для припинення іспиту для претендента.

5.Іспит триватиме 2 години, тому рекомендуємо мати з собою воду та гарний настрій.

Перейти до вмісту