Ви тут:

Зброя, військова техніка та гелікоптер: під Полтавою розпочали військово-польові збори школярів (відео)

30 червня в березовому гаю на березі річки Коломак у селі Копили відбулось урочисте відкриття військово-польових зборів школярів Терешківської територіальної громади.

Випробувати себе в умовах польового табору, пройти навчальний вишкіл зголосилось близько 60 школярів.

На вихованців чекає ночівля в наметах, польова кухня і звісно заняття з військової справи.

“Військово-патріотичні польові збори ми проводимо вже протягом 5-ти років. На відкриття ми запросили дітей і з інших громад. Загалом збори тривають 6 днів. Ми навчатимемо вихованців стрільбі, подоланню смуги перешкод, переправі через річку, теоретичним військовим наукам, ну і звичайно заплановані спортивні ігри”, –  розповів голова ГО “Клуб військо-патріотичного виховання молоді “Патріот” Григорій Маляренко .

Підтримує проведення військово-патріотичних заходів і Голова Терешківської громади Віталій Турпітько:

“Виховання молоді – це першочергове завдання. Кожного року ми все більше співпрацювали зі збройними силами, і зараз військові Полтавського гарнізону нам дуже добре допомагають у цій справі. Тому ми спроможні залучати більше дітей і навіть з інших громад. Наступного року ми хочемо залучити ще більше молоді до цього заходу. Щоб діти з кожної тергромади Полтавської області мали змогу навчитися військовій справі та відпочити у цьому таборі”.

Розпочались збори з урочистого шикування та підняття національного прапору.

Завітали на відкриття заходу і почесні гості.

“Ми сьогодні бачимо співпрацю різних громадських об’єднань, представників самоврядування. Можна багато говорити про те, що щось потрібно робити. А сьогодні ми бачимо приклад втіленої у життя справи. Такі заходи необхідні. Молодь потрібно виховувати. За нею майбутнє, а Захист України це – честь”, – наголосив радник голови Полтавської обласної ради Руслан Рогов.

Переконаний у необхідності  проведення подібних зборів і депутат Полтавської обласної ради, ветеран російсько-української війни Сергій Бульбаха:

“Ці збори супер корисні. Вміти захищати Батьківщину – потрібен кожен. Ці діти ще не знають ким стануть у майбутньому, але хтось з них обов’язково стане військовим. І зараз вини набувають поняття, хто ти і що ти будеш робити, коли доведеться захищати свою землю від ворога”.

Цього разу на зборах було багато різноманітних цікавих локацій. Військові продемонстрували дітям бойову розвідувально-дозорну машину, зенітну установку, стрілецьку зброю, військові засоби зв’язку, а родзинкою свята стало десантування парашутистів, висадка в воду диверсійно-розвідувальної групи та проліт гелікоптера, після приземлення якого кожен охочий мій оглянути бойову техніку та посидіти у кабіні пілотів.

Своїми враженнями від зборів поділились їх учасники.

“Нас навчали як правильно розбирати і збирати зброю, як стріляти з неї, орієнтуванню, подолання перешкод та багато іншому. Життя в польових у мовах це вже цікаво, ми самі собі даємо тут раду. Чекою ще нових знань і вражень від перебування у цьому таборі”, – розповів учасник зборів Олександр Одарюк.

“Я дівчина, але мені тут дуже цікаво. Ми навчилися облаштовувати табір, володіти зброєю. Ми здружилися і це головне, – наголосила учасниця зборів Дар’я.

Фінальним акордом урочистого відкриття зборів стала смачна солдатська каша з польової кухні та компот, якими військових пригостили всіх охочих.

 

[metaslider id=762787]
Перейти до вмісту