Ви тут:
Суспільство Україна 

Захищені: ЮНІСЕФ та МОЗ розпочали всеукраїнську кампанію на підтримку вакцинації

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом з Міністерством охорони здоров’я та партнерами розпочали національну кампанію “Захищені”, яка розповідає про переваги вакцинації від COVID-19 через історії українців, які вже отримали щеплення.

Як повідомили в МОЗ, кампанія покликана через особисті історії показати, чому важливо вакцинуватися, та мотивувати інших захистити себе від COVID-19. ЇЇ героями, яких невдовзі побачать по всій країні, є пенсіонери, лікарі, освітяни, соцпрацівники, люди з супутніми захворюваннями, релігійні лідери й працівники критичної інфраструктури.

Читайте також: Тест на COVID для в’їзду в Україну: коли, кому та чому потрібно робити

Кожен з них вакцинувався із різних причин, але тепер усі вони  —  захищені і готові через особисту історію показати іншим, що вакцинація від COVID-19 — це безпечно, ефективно і дає можливість повернутись до звичного життя. «Вакцинувалась, щоб бачитися з онучкою», «Вакцинувався, бо хочу знову подорожувати», «Вакцинувалась, бо для хворих на діабет – це єдиний порятунок», — кожен з них показує важливість вакцинації через персональний досвід.

Обличчя героїв з прямою мовою про те, що найбільше мотивувало отримати щеплення, невдовзі з’являться на зовнішній рекламі у різних містах і оживуть у соцмережах. Їхні історії можна буде почитати у спецпроєкті від видання The Ukrainians, а також почути на радіо.

«Нині дехто вагається, чим краще вакцинуватися, а я думаю, що немає різниці — будь-якою із доступних схвалених вакцин, аби тільки повернутися до нормального життя», — говорить героїня кампанії, лікарка з міста Косів на Івано-Франківщині Наталія Ліхошерстова.

Нагадаємо, в Україні триває вакцинація від COVID-19. Наразі щеплюють пріоритетні групи населення, серед яких медики, працівники соціальної та освітньої сфер, маломобільні групи населення, люди віком 60+ тощо. Записатися на вакцинацію можна у сімейного лікаря чи найближчому пункті щеплень. Якщо людина не належить до пріоритетних груп, то можна стати у лист очікування у найближчому центрі масової вакцинації через сайт або мобільний додаток «Дія» або контакт-центр МОЗ:  0 800 60 20 19. Деталі на vaccination.covid19.gov.ua. 

Кампанія «Захищені» є продовженням минулорічної кампанії солідарності «Дякую», що перемогла на European Excellence Awards 2020 та була покликана подолати дискримінацію щодо медичних працівників, людей, які захворіли на COVID-19, а також працівників, які опинилися на передовій у різних соціальних сферах.

Реалізацію кампанії підтримали Агентство США з міжнародного розвитку та Світовий банк. Креативний концепт розробила агенція Vandog.

Перейти до вмісту