Ви тут:
Суспільство Україна 

За місяць в Україні зареєстрували 1 321 випадок туберкульозу

Протягом травня в Україні зареєстровано 1 321 випадок туберкульозу.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

А саме:

– 1 036 нових випадків захворювання;
– 284 пацієнти з рецидивом;
– 23 пацієнти, які відновили лікування після перерви;
– 64 пацієнти, які розпочали повторне лікування після невдалого;
– 15 інших випадків;
– 1 пацієнт з невідомою історією попереднього лікування.

Загалом у травні 2021 року від туберкульозу лікувалися 12 603 людини.

Туберкульоз — це інфекційне бактеріальне захворювання, спричинене мікобактерією туберкульозу. Людина за все життя неодноразово стикається з туберкульозом і навіть не знає про це. Вражати туберкульоз може будь-які органи і системи організму, крім волосся і нігтів, але найчастіше розвивається туберкульоз органів дихання (легень та бронхіального дерева).

Прояви легеневого туберкульозу найпомітніші: тривалий кашель, задишка при незначному фізичному навантаженні, субфебрильна температура (37.2–38.0°C), підвищена пітливість, загальна втомлюваність тощо.

Де можна пройти тестування на ТБ

У разі наявності хоч одного з вищенаведених симптомів ви можете пройти онлайн-тест та звернутися до свого сімейного лікаря. У нього можна отримати направлення вже на молекулярне дослідження з виявлення туберкульозу. У разі додаткової необхідності лікар направить на флюорографію, КТ, УЗД, МРТ.

Що робити у разі виявлення ТБ

У випадку виявлення у аналізах мікобактерії ТБ сімейний лікар направляє пацієнта до фтизіатра. Пацієнт має виконувати усі рекомендації лікаря та дотримуватися режиму лікування.

Перейти до вмісту