Ви тут:
Суспільство Україна 

За І квартал 2021 року лісова галузь у частині державних підприємств отримала 1 млрд додаткового доходу, – Абрамовський

Тільки за І квартал 2021 року лісова галузь у частині державних підприємств отримала 1 млрд додаткового доходу.

Про це під час виступу на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Екологія» повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

«Ми розробили такий ключовий документ як Стратегію управління українськими лісами до 2035 року, яка передбачає декілька аспектів. Перший – прозорість, зрозумілість та сталість використання природних лісових ресурсів, найбільшого багатства України наряду з надрами. Ми хочемо донести – все, що ми будемо використовувати у господарських цілях, буде абсолютно зрозуміло, буде чітко впорядковано, прогнозовано на довгі роки для того, щоб зберегти природні ресурси в частині лісу для майбутніх поколінь, щоб не залишити просто поле замість нашої квітучої країни» – підкреслив Міністр.

Абрамовський зокрема зазначив, що в Україні ввели 100% продаж необробленої деревини на електронних аукціонах.

«Ми вже отримали такі позитивні меседжі від ринку з приводу того, що доступ до ресурсів спростився – не обрані гравці можуть отримати деревину, а будь-хто, хто запропонує найвищу ціну, виконає умови договору. Що ми отримали від того? Тільки за І квартал 2021 року лісова галузь у частині державних підприємств отримала 1 млрд додаткового доходу. Ми вважаємо, що до кінця 2022 року цей показник загалом по галузі сягне 6 млрд додаткового доходу у порівнянні з попереднім роком. Це дуже важливо, тому що гроші, які отримують державні підприємства будуть витрачені, в першу чергу, на збереження лісів, запобігання ландшафтним пожежам, на лісовідновлення, лісорозведення і це дає впевненість в тому, що ми будемо забезпечені грошовими ресурсами для того, щоб всі наші плани, які закладені, в тому числі, і в Стратегію управління українськими лісами були здійснені», – наголосив Міністр.

Перейти до вмісту