Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

З 1 червня рух вантажівок державними дорогами у спеку заборонено, – Укравтодор

З 1 червня вступають в дію сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів у денну пору доби.

Заборона стосується транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн. Виняток робитимуть для вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, повідомили в Укравтодорі.

Рух вантажівок обмежуватимуть вдень при температурних показниках повітря вище +28 градусів за Цельсієм.

На автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити. Про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформовано дотичні центральні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.

Водіям вантажівок радять перечекати спекотний період на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів та біля об’єктів дорожнього сервісу. Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися Google-мапоюТакож можна скористатись TIR-паркінгом. Мапа їхнього розташування за посиланням.

Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.

Перейти до вмісту