Ви тут:
Спорт Суспільство Україна 

Євро-2020: у першому матчі Україна програла Нідерландам

13 червня відбувся перший матч збірної України у груповому раунді Чемпіонату Європи. Але свій початок на турнірі українці розпочали з поразки – футболісти поступились Нідерландам.

Головний тренер української збірної Андрій Шевченко вже на 13-й хвилині був вимушений робити заміну. Замість травмованого Олександра Зубкова на поле вийшов Марлос. 

Українці в першій половині гри опинилися під масованим тиском збірної Нідерландів, а головним героєм стартових 45 хвилин став голкіпер Георгій Бущан, який здійснив кілька неймовірних сейвів. Завдяки йому команди пішли на перерву за рахунку 0:0, повідомляє Еспресо.

Нідерланди досягли свого та повели у рахунку на 52-й хвилині. Після подачі з правого флангу Бущан в падінні перервав простріл, однак на добиванні першим опинився Жоржиньо Вейналдум, який переправив м’яч у сітку. 

Українці не змогли швидко оговтатися від невдачі та за 7 хвилин пропустили вдруге. Віталій Миколенко опинився на газоні у боротьбі з Дензелом Дюмфрісом, а поки наші футболісти сигналізували про порушення правил, Ваут Вегхорст розстріляв ворота. 

Збірна України не склала зброю та зуміла на 75-й хвилині скоротити відставання у рахунку. Андрій Ярмоленко вразив ворота ефектним обвідним ударом з-за меж штрафного майданчика. 

Гол надихнув команду Андрія Шевченка. На 79-й хвилині після подачі Руслана Малиновського зі штрафного, Роман Яремчук переправив м’яч у сітку головою та відновив рівновагу. 

Проте, нічийний рахунок тримався недовго. На 85-й хвилині після ще однієї помили на лівому фланзі української оборони, Дензел Дюмфріс виграв верхову боротьбу та знову вивів Нідерланди вперед. 

Україна програла Нідерландам 2:3.

У 2-му турі, 17 червня у Бухаресті, збірна України зустрінеться з Північною Македонією. 

ФОТО: з FB-сторінки UEFA EURO 2020, dynamo.kiev.ua

Перейти до вмісту