Ви тут:
Суспільство Україна 

Вакцинація населення проти COVID-19 набирає обертів, – Денис Шмигаль

Вже працює більш ніж 50 центрів масової вакцинації по всій країні. Щодня робимо практично 50 тисяч щеплень, і будемо прискорюватися.

Про це сказав під час засідання Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Закликаю місцеву владу, зокрема і владу Києва, проаналізувати можливості системи та в наступні вихідні працювати у звичному режимі. Нам потрібно вакцинувати якомога більше людей”, – зазначив Шмигаль.

За його словами, згідно з соціологією, кількість тих, хто хоче та готовий вакцинуватися, постійно зростає. В Україну надходять лише безпечні та повністю перевірені вакцини, які використовують у розвинених країнах. Сьогодні ми ухвалимо рішення, яке дозволить сімейним лікарям видавати довідки, які засвідчують проходження повного курсу вакцинації.

“Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд грн на програму боротьби з коронавірусом та зокрема на закупівлю вакцин. Сьогодні ми схвалили відповідний законопроєкт, щоб уникнути в подальшому проблем із фінансуванням”, – сказав Шмигаль.

Загалом в України є домовленості на поставки більш ніж 40 млн доз вже цього року. Частина цих поставок вже оплачена, а по іншій частині вносяться аванси.

Додаткові 1,4 млрд грн планують спрямувати в Спеціальний фонд бюджету від розмитнення автомобілів на єврономерах. Вчора почав діяти відповідний порядок пільгового розмитнення. Ті, хто ним скористаються, будуть чітко розуміти, що ці кошти пішли на боротьбу з пандемією.

Перейти до вмісту