Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні набрав чинності закон про перехід на електронні трудові книжки

В Україні з 10 червня набрав чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”.

Про це йдеться у прикінцевих положеннях закону, інформує сайт Еспрессо.

Згідно з текстом закону, він встановлює п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. У цей період можна використовувати як паперові, так і електронні варіанти трудових книжок.

Відповідно до Закону, внесення даних про трудову діяльність до Державного реєстру здійснюватиметься працівником і роботодавцем з накладання кваліфікованого електронного підпису у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо). Після внесення відомостей до Державного реєстру роботодавець зобов’язаний віддати працівнику оригінал паперової трудової під підпис.

Також Законом запроваджується можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення особи, зі збереженням за особою права відстрочення виходу на пенсію.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 лютого підтримала у другому читанні проєкт закону №3623 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту