Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні кількість серцево-судинних захворювань в 4 рази більша, ніж в країнах ЄС, – Ляшко

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час виступу на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Здорова Україна».

«На жаль, в Україні сьогодні кількість серцево-судинних захворювань в 4 рази більша, ніж в країнах ЄС. Велика кількість серцево-судинних захворювань реєструється у нас пропорційно серед чоловіків і, на жаль, серед чоловіків працездатного віку. Це призводить до втрати працездатності, до впливу на ВВП і до того, що, на жаль, родини втрачають своїх годувальників, це призводить до досить негативних речей», – зазначив Міністр.

Ляшко наголосив, що кожному українцю треба розпочинати із себе і переглянути свій стиль життя, підходи до формування здорового способу життя.

«Ми запроваджуємо певні скринінгові речі, розпочинаємо ми їх з неонатального скринінгу. Тобто кожен новонароджений сьогодні буде піддаватися скринінгу на генетичні захворювання. Ми розширюємо перелік цих захворювань: з 4, які в нас були, до 21. Ми будемо рухатися для того, щоб виявляти вчасно ці захворювання, орфанні захворювання, ми формуємо реєстр цих захворювань і робимо все можливе, щоб держава забезпечила медикаментозну корекцію цих захворювань на перших етапах життя», – розповів Ляшко.

Перейти до вмісту