Ви тут:
Суспільство Україна 

Уряд затвердив Класифікацію обмежень у використанні земель, – Олексій Чернишов

Кабінет Міністрів 2 червня схвалив розроблену Мінрегіоном постанову, яка затверджує Класифікацію обмежень у використанні земель. Як повідомив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, такі обмеження можуть встановлюватися комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади, генеральним планом населеного пункту та детальним планом території.

«Це рішення дозволить спростити застосування містобудівної і землевпорядної документації в Україні. Також затвердження постанови сприятиме наповненню Державного земельного кадастру та містобудівного кадастру відомостями про наявні та запроєктовані обмеження земель», – зазначив Олексій Чернишов.

Постанова забезпечить реалізацію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», який набуває чинності 24 липня 2021 року. Після цього моменту територіальні громади матимуть правові підстави розробляти нові комплексні плани.

Зазначимо, затверджена раніше містобудівна та землевпорядна документація та встановлені ними обмеження будуть чинними до моменту прийняття відповідним органом місцевого самоврядування рішення про затвердження нового комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади, генерального плану населеного пункту та детального плану території.

Нагадаємо, що заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська повідомила про ключові новації у сфері просторового планування, зокрема, про запровадження нового виду містобудівної документації на місцевому рівні – комплексного плану просторового розвитку територій територіальних громад.

фото budport.com.ua

Перейти до вмісту