Ви тут:
Суспільство Україна 

Українські діти споживають дуже малу кількість корисних харчових продуктів, – Олег Швець

За даними досліджень, українські діти споживають дуже малу кількість корисних харчових продуктів.

На цьому наголосив голова Асоціації дієтологів України Олег Швець під час виступу на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Здорова Україна».

«Звісно, рух вперед буде залежати від політичної волі, але ми маємо усвідомлювати, що лише на старті. І в нас є проблеми на регіональному рівні: дуже багато дітей мають нездорове харчування, низьку фізичну активність. В Україні дослідження позаминулого року демонструє, що, на жаль, українські діти споживають дуже мало найкорисніших харчових продуктів – овочів і фруктів», – розповів Швець.

Він зазначив, що з віком підлітки споживають ще менше фруктів, овочів та ягід, навіть менше, ніж діти дошкільного віку.

«Коли в них з’являється свобода, то її використовують для придбання некорисних харчових продуктів. І в школі були умови для того, щоб замість не дуже смачного харчування у шкільних їдальнях, обирати те, що продається у шкільних буфетах, а це виключно нездорові альтернативи. У Європі у кожної третьої дитини у віці 11 років є надмірна вага або ожиріння і ми не можемо говорити, що в нас краще. Статистика дорослих говорить про те, що понад 50% дорослого населення Європи має надмірну вагу або ожиріння, в Україні ж це 60% дорослих», – повідомив Швець.

Перейти до вмісту