Ви тут:
Спорт Суспільство 

Україна – Румунія: українські волейболісти стартували з перемоги у “Золотій Євролізі”

Чоловіча збірна України з волейболу перемогла Румунію у “Золотій Євролізі”. Це був перший офіційний волейбольний матч чоловічої національної збірної України після вдалого виступу на чемпіонаті Європи 2019 року.

Перша партія поєдинку, який відбувся в запорізькому Палаці спорті спорту «Юність», пройшла за незначної переваги гостей. Вони відразу ж повели в рахунку і лідирували, маючи два-три очки у запасі. У підсумку – 22:25 на користь збірної Румунії, повідомляє sport.ua

Другий сет спочатку складався за схожим сценарієм. Однак українцям вдалося відновити рівновагу. Гра на більше-менше тривала аж до рахунку 32:32, після чого Семенюк та Вієцький поставили дві переможні крапки – 34:32.

У третій партії збірна України програвала 6:8, але потім зуміла перевернути гру на свою користь. До кінця сету господарі майданчика свого лідерства не втратили і в заключній атаці Вієцький направив м’яч у блок, після чого той вилетів в аут – 25:23 на користь українців.

На старті четвертого сету підопічні Угіса Крастіньша повели 5:1. Збірна України без особливих проблем довела матч до перемоги – 25:19.

До речі, наша збірна в цьому матчі грала в такому складі: Юрій Семенюк (набрав 13 очок), Владислав Діденко (2), Олег Плотницький (17), Максим Дрозд (9), Дмитро Вієцький (23), Ян Єрещенко (16), Денис Фомін (ліберо) – стартовий. На заміну виходив Василь Тупчій (0).

Наступний матч в «Золотий Євролізі» збірна України проведе 3 червня. Її суперником буде команда Словаччини. Гратимуть в Запоріжжі. Початок о 18.00.

фото sport.ua

Перейти до вмісту