Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна повинна запровадити систему торгівлі парниковими газами, – Світлана Берзіна

Україна повинна запровадити систему торгівлі парниковими газами, як це вже зробила Європа.

На цьому наголосила голова громадської ради при Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України, керівниця ВГО «Жива планета» Світлана Берзіна.

«Коли ми говоримо про трансформацію, то маємо розуміти, що без економічних аспектів не досягнемо цілей щодо виконання зеленої угоди для України. Ми маємо розуміти те, що має бути економічний баланс з вигодою для довкілля і, безперечно, з певним соціальним пакетом», – зазначила Берзіна.

«Ми маємо збалансувати всі ці інтереси і задля того ми маємо вести відкритий діалог і прозорість розподілу екологічних коштів, які забруднювач має платити. Ми повністю поділяємо цю парадигму. Ми маємо припинити говорити про екологічний податок, ми маємо починати робити реформу. Ми маємо створювати і висувати не тільки певні умови для бізнесу, які вони мають виконувати, але і створювати умови для залучення в цю країну саме зелених інвестицій на ясних і зрозумілих умовах. Ми повинні запровадити систему торгівлі парниковими газами, як це вже зроблено в Європі й в багатьох державах світу. Ми маємо надати суспільству економічний інструмент досягнення нашої мети», – наголосила Берзіна.

Перейти до вмісту